Потрібно підтримати і захистити вітчизняні медіа, – заява партії «Батьківщина»

14.05.2020

На офіційному сайті «Батьківщини» оприлюднена заява щодо необхідності підтримки і захисту вітчизняних медіа:

«Економічна криза, викликана як непрофесійністю і безпорадністю влади, так і несприятливими обставинами, зокрема пандемією коронавірусу, завдала відчутного удару по вітчизняним медіа, насамперед місцевим. Значна кількість з них втратила передплатників і рекламодавців, змушена скорочувати своїх працівників, а деякі вже припинили свою роботу.

Страждають не лише працівники ЗМІ, але й їхні читачі, для яких медіа залишаються чи не єдиним джерелом достовірної інформації про події в їхньому місті, районі, області, що вже казати про Україну та навколишній світ.

Люди, позбавлені перевіреної інформації, змушені живитися чутками, а відтак – стають вразливішими, легше піддаються паніці та інформаційним маніпуляціям. Зрештою це створює загрозу як свободі слова в країні, демократичному розвитку держави, так і національній безпеці.

Ця ситуація не може не викликати нашого занепокоєння. «Батьківщина» завжди стояла і стоятиме на сторожі прав і свобод українців, зокрема й права на отримання та поширення інформації, свободи думок і висловлювань. Саме тому ми закликаємо громадян підтримати в цей нелегкий час незалежні медіа. Купуючи і передплачуючи місцеві видання, ми підтримуємо свою власну свободу і незалежність, сьогодні і в майбутньому.

Нагадуємо владі про важливість розвитку ЗМІ для становлення України як самостійної, європейської, демократичної держави. Про те, що саме медіа забезпечують зворотній зв’язок влади й суспільства, що б не говорили окремі політики про «непотрібність журналістів». Розуміємо, що зараз допомоги потребує не лише преса. Проте вважаємо, що пропозиції, підготовлені за участі журналістських спілок, є виваженими і заслуговують на уважний розгляд».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: