На Сумщині за 4 місяці сталося 30 ДТП за участі мототранспорту

14.05.2020

З настанням теплої пори року на автошляхах області збільшилась кількість мотоциклів, мопедів та скутерів. Наряду з цим зросла й кількість скоєних за їх участю дорожньо-транспортних подій.

Так, станом на 30 квітня у поліції Сумщини зареєстровано 30 таких аварій, 22 з яких – з потерпілими. З вини водіїв мототранспорту скоєно 17 ДТП, 13 осіб травмовано, ще двоє загинули.

Аби знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотобайків, на території регіону проводяться комплексні цільові профілактичні заходи, де особливу увагу поліцейські приділяють саме керманичам мототранспорту.

Лише за минулу добу в цілях профілактики співробітники сектору реагування патрульної поліції Шостки склали п’ять адміністративних постанов на мопедистів та мотоциклістів. Останні керували транспортом без спеціального захисного шолома або ж не мали право на керування фототехнікою.

Самі ж правопорушники виправдовуються: то шолом їм заважає, мовляв, у ньому занадто спекотно; або він незручний, а то й взагалі не має грошей на його придбання. До зауважень поліцейських стосовно особистої безпеки, що у критичних ситуаціях шолом може врятувати життя, – водії ставляться скептично.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: