У СНАУ продовжують створювати «Сад пізнання»

15.05.2020

Щороку співпраця СНАУ з університетами Китаю розширюється. Сьогодні в університеті навчається вже майже 200 студентів з Піднебесної. Під час обмінів та академічних візитів відбувається не лише обмін науковими ідеями та розробками, а й культурними надбаннями двох націй.

У 2019 році на території СНАУ було закладено «Сад пізнання» – пам’ятку китайського садово-паркового мистецтва, окрасу території СНАУ та міста в цілому. Днями відбувся другий етап створення Саду – висадка рослин, які в майбутньому створять мальовничий ансамбль, що сприятиме естетичному розвитку та комфорту наших студентів.

У висадці рослин взяли участь ректор Сумського НАУ Володимир Ладика, декан факультету агротехнологій та природокористування СНАУ Ігор Коваленко, завідувачка кафедри садово-паркового господарства Тетяна Мельник, директор КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик та китайські студенти СНАУ. З їхньої легкої руки у саду з’явилися два види барбарисів, бересклет європейський, пухироплідник калинолистий, два види яблунь та два види ялівцю. Під дбайливим доглядом дуже скоро ці рослини виростуть та милуватимуть око кожного, хто відвідає територію університету.

На наступному етапі у саду планується створити альтанку, де студенти, викладачі, співробітники та гості зможуть відпочити, а можливо й отримати відповіді на важливі питання свого життя. Не даремно ж сад назвали «Садом пізнання».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: