На Сумщині викрили 5 злодіїв, які ошукували довірливих людей по всій Україні

15.05.2020

Прокуратурою Сумської області 13 травня 2020 року повідомлено про підозру п’яти особам, які ошукували довірливих громадян по всій Україні.

За даними слідства, яке здійснюється слідчим управлінням Нацполіції, підозрювані в мережі Інтернет розміщували оголошення про купівлю-продаж товару або про надання послуг по міжміському перевезенню пасажирів чи вантажу. Зацікавленим людям пропонували переахувати на картку аванс чи повністю оплатити послугу. Відтак довірливі люди втрачали від 500 грн до 20 тис грн. На даний час встановлено причетність підозрюваних до близько 20 подібних шахрайств. Серед ошуканих люди з Сумщини, Львівщини, Одещини, Хмельниччини.

Троє підозрюваних наразі перебувають у місцях позбавлення волі, двоє їх спільників, серед яких і дівчина, живуть у Миколаївській та Сумській областях. Отримані злочинним шляхом кошти підозрювані зберігали на електронних гаманцях.

Досудове слідство триває, встановлюється точна кількість епізодів злочинної діяльності підозрюваних. Їх дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України. За скоєне їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: