На Сумщині через електрообігрівач спалахнув дерев’яний будинок, постраждав господар

15.05.2020

15 травня о 05:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Малий Самбір Конотопського району. На гасіння направили місцеву пожежну команду із сусіднього села Великий Самбір, добровільну пожежну команду агропідприємства із с. Заводи. Також, подолавши відстань в 25 км, на місце виклику прибуло відділення чергового караулу 12-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вогонь охопив будинок як зсередини, так і перекинувся на перекриття та покрівлю. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна. Для ліквідації пожежі необхідна була значна кількість води, тому для дозаправки автоцистерн від місцевого агропідприємства було залучено трактор з бочкою ємністю 8 т.

О 06:30 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та відвернути небезпеку від розташованої поруч господарчої споруди. О 07:38 пожежу ліквідували. Всього на гасіння було залучено 6 чоловік особового складу на 1 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 4 працівника на 2 одиницях техніки від місцевої та добровільної пожежних команд, 1 працівник на 1 одиниці техніки від місцевого агропідприємства.

Внаслідок пожежі постраждав господар будинку, який намагався самотужки приборкати вогонь. Проте це йому не вдалося і чоловік разом з дружиною залишив будинок. І лише після цього люди зателефонували до рятувальників. Постраждалого з опіками тіла госпіталізували до центральної районної лікарні.

За попередніми даними, жінка вранці увімкнула опалювальний електроконвектор, а через деякий час почула тріск і побачила іскріння у розетці, і хоча спрацювали автоматичні вимикачі, на цей час вогонь встиг перекинутись на меблі та інші горючі речі в кімнаті.

Припустима причина пожежі — коротке замикання електромережі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: