Шахрай із Луганщини оббирав жителів Сумщини

15.05.2020

Зловмисник діяв за схемою «позичити гроші онуку». Від його дій постраждало щонайменше троє стареньких жительок Шостки, які віддали аферисту всі свої заощадження. Аби його вирахувати, поліцейські розгорнули цілий ряд оперативних та пошукових заходів.

Чоловіку 44 роки, він із Луганщини. У своєму минулому має кілька судимостей та тривалий строк ув’язнення. Він розповідає, що на його мобільний телефон дзвонив знайомий, який нібито знаходиться за межами Сумщини, і в розмові вказував адреси жителів Шостці, де потрібно забрати гроші. Отримані від стареньких кошти чоловік частково пересилав на вказані спільником банківські картки, а дещо залишав собі.

«Щоб викрити підозрюваного, був задіяний значний оперативний ресурс, — розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Спочатку наші співробітники встановили, що шахрай телефонував своїм жертвам з непідконтрольних Україні територій. Проте у місті був його спільник, який безпосередньо забирав кошти у пенсіонерок. Вирахувати цього чоловіка було доволі складно, адже він постійно змінював адреси мешкання та номери свого мобільного телефону. Втім, наполегливість та оперативність наших поліцейських принесли свої позитивні результати: так званого «збирача» затримали на орендованій квартирі».

Правоохоронці вже встановили причетність чоловіків до скоєння трьох шахрайств по відношенню до стареньких жительок Шостки. Їм дзвонили на стаціонарні телефони та, назвавшись онуком, просили у борг гроші. Коли ж бабусі погоджувались, до них додому приходив «товариш онука», який і забирав кошти.

Наразі зі зловмисником працюють слідчі, які встановлюють особу його спільника та точну кількість епізодів їх злочинної діяльності.

У поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Остаточне покарання аферисту визначить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: