Сумщина — сьома в Україні за кількістю контрактів з НСЗУ

15.05.2020

Національна служба здоров’я України, як єдиний закупівельник медичних послуг, укладає договори із закладами охорони здоров’я області та платитиме їм за надання допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19. На сьогодні від медзакладів Сумщини подано вже 35 пропозицій.

Як повідомив під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро КРАВЦОВ, станом на сьогодні загальна кількість поданих пропозицій від медичних установ Сумщини вивела область на 7 місце в загальноукраїнському рейтингу НСЗУ. Якщо ці лікарні будуть відповідати вимогам НСЗУ, то вони отримають всі відшкодування, пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.

Пакети передбачають надання послуг із тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. Загалом, на це додатково виділено  понад 15 млрд грн.

Пакети медичних послуг також передбачатимуть оплату за роботу мобільної бригади. Йдеться про оплату роботи мобільних бригад, які проводять забір аналізів вдома у пацієнтів і наразі працюють на базі поліклінік, ЦПМСД або інших закладів охорони здоров’я. У тариф включено в тому числі додаткові виплати членам мобільних бригад у розмірі до 300%. В умовах фінансування зокрема є те, що одна бригада має зробити мінімум 150 заборів матеріалів на місяць.

Також це стосується екстреної медичної допомоги. Йдеться про оплату медичної допомоги, що надається  центрами ЕМД, у зв’язку із  збільшенням навантаження на бригади ЕМД. Оплата центрам ЕМД визначатиметься на основі кількості підтверджених випадків коронавірусною хвороби (COVID-19) та з урахуванням збільшеного навантаження через виїзди на підозри на COVID-19. У тариф включено в тому числі додаткові виплати членам спеціальних бригад ЕМД у розмірі до 300%.

Оплата за cтаціонарну медичну допомогу буде здійснюватися тільки в ті заклади, які визначені для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом. Також ці заклади обов’язково мають відповідати умовам надання послуг — зокрема мати апарати ШВЛ, команди лікарів, в тому числі анестезіологів, тощо.

Тариф на оплату цих послуг включає фінансове забезпечення: здійснення додаткових доплат (винагород) працівникам закладів охорони здоров’я, які задіяні до лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою (COVID-19) у розмірі до 300%; надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі (COVID-19) всіх ступенів важкості згідно з протоколом «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», затвердженим Міністерством охорони здоровʼя; доступності усіх необхідних лікарських засобів та медичних виробів для пацієнтів. Засоби індивідуального захисту, а також частина лікарських засобів закуповуються за централізованими програмами МОЗ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: