Сумчани просять врятувати від нашестя кліщів

16.05.2020

Оброблювати парки, сквери та лісосмуги від кліщів у м. Суми і зобов’язати комунальні господарства проводити такі заходи на регулярній основі просить автор електронної петиції Павло Молодецький.

«Зараз сезон кліщів. Багато людей і тварин страждають від їх укусів. На даний час змінились кліматичні умови (тепла зима), а також закриття санепідемстанцій призвело до того, що популяція кліщів виросла у декілька разів. Головне, що кліщі дуже небезпечні та є переносниками тяжких хвороб (кліщовий енцефаліт, бореліоз (хвороба Лайма), ерліхіоз, кліщовий поворотний тиф, плямиста лихоманка та інші), що можуть призвести до інвалідності чи смерті. Рівень захворюваності на таку хворобу як бореліоз виріс у кілька разів.

Кліщів зараз багато і вони всюди, навіть у парках, дитячих майданчиках та у дворах. Це дуже нагальна проблема, яку терміново потрібно вирішувати!!!», — йдеться в петиції.

Дата початку збору підписів: 15 травня 2020 р. До кінця збору підписів залишилось: 44 дні. Станом на 16 травня петицію підписали 45 осіб з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: