На Сумщині підприємця оштрафували за торгівлю в антисанітарних умовах

16.05.2020

Інспектори Шосткинського міськрайонного управління Головного управління Госпродпотребслужби в Сумській області під час перевірки дотримання оператором ринку вимог Закону України «Про основні засади і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» виявили ряд порушень.

Зокрема інспектори відзначили неналежний санітарний стан: підлогу в торговому залі був брудним, під прилавками і вітринами було багато бруду і пилу. На холодильниках і морозильних вітринах, полицях для продажу харчових продуктів теж було багато пилу. Стелажі з продуктами розташовані впритул до стін, під стелажами значне накопичення бруду і сміття. Холодильна вітрина для зберігання ковбасних і молочних виробів всередині брудна, пошкоджена, мала щілини. Морозильні ларі для зберігання м’ясної і рибної сировини всередині брудні, зі значним нальотом снігу. У брудних морозильних камерах зберігалася риба, заморожена продукція з м’яса птиці та свинини.

Ковбасні та молочні вироби реалізовувалися в холодильних вітринах, які мали неналежний санітарний стан: холодильні камери пошкоджені, в щілинах накопичення пилу і бруду, що безпосередньо контактувало з харчовими продуктами. Продукти в торговому залі реалізовувалися з відкритих ящиків без відповідного холодильного обладнання. У торговому залі хліб і батони продавали з брудних стелажів.

Інспектори Шосткинського міськрайонного управління юстиції склали припис для усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу державного нагляду і протокол про порушення Закону України «Про основні засади і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів», за що передбачена відповідальність, згідно п.1 ч.1 ст. 65 Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, кормах, побічних продуктах тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин ». Керуючись зазначеними статтями Закону, головний державний ветеринарний інспектор Сумської області виніс постанову про накладення штрафу у відношенні суб’єкта господарювання на загальну суму 28 тис. грн.

При повторній перевірці на виконання припису інспекторами було зафіксовано повне усунення суб’єктом господарювання всіх зазначених в приписі невідповідностей, виявлених при попередній перевірці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: