Близько половини українців переконані, що країна рухається в неправильному напрямку

18.05.2020

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова наприкінці квітня.

Такої ж думки і представники Сумського обласного осередку ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ. Керівник регіональної організації, депутат обласної ради Олександр Стрельченко каже, що Україну накрила хвиля протестів: державну допомогу просять малий і середній бізнес, медики, аграрії, перевізники, але влада їх не чує і не помічає.

«Повністю некомпетентний уряд не може протягом декількох місяців розробити програму своєї діяльності та антикризовий план. ВВП падає з прискоренням, а в енергетиці катастрофа боргів і неплатежів. Чиновники інформують один одного, що безробіття буде 10%, а лікарям досі не заплатили обіцяні доплати за квітень. Уряд просто спостерігає, як руйнується національна економіка. Їх єдина надія — кредит МВФ на будь-яких умовах. Влада розпродає за безцінь землю, йде на будь-які порушення Конституції, аби лише задовольнити кредиторів. Все інше, здається, їх не цікавить», — говорить Олександр Стрельченко.

Політик запевняє, що нинішнє керівництво країни не в змозі відстоювати національний інтерес і абсолютно позбавлене державного мислення. Але такі помилки слабкого, непрофесійного і некомпетентного уряду занадто дорого обходяться українцям, особливо під час кризи.

«Пускати на «самоплив» і залишати країну в повному розпорядженні чергових «молодих осіб» категорично не можна. ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ домагатиметься створення парламентської комісії для повного і всебічного розслідування роботи влади в період карантину. Чиновники повинні розуміти, що кожне рішення їм доведеться обґрунтувати і за кожну витрачену гривню – відповісти», — переконаний депутат-опозиціонер.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: