На Сумщині шахраї вигадали нову схему виманювання грошей

18.05.2020

Подружжя з Конотопа, яке погодилося на пропозицію невідомих телефонних співрозмовників змінити свій телефонний тариф на більш вигідний, втратило більше 63 000 гривень.

Того дня на мобільний  телефон 57-річного мешканця Конотопа зателефонував невідомий, який представився працівником компанії мобільного зв’язку та запропонував зміни тарифний план на більш вигідний. Для цього, буцімто, необхідно назвати цифрові коди, що надійшли в СМС-повідомленні. Чоловік так і зробив – продиктував невідомому співрозмовнику кілька цифр з СМСки. Через деякий час на телефон його дружини також надійшов дзвінок з  телефонного номеру, що теж починався з цифр +38044… Щоправда, абонент відключився, нічого не сказавши. А вже вночі подружжю почали надходити повідомлення про зняття готівки з їхніх банківських карток. У підсумку чоловік та дружина втратили 21 тисячу 600 гривень власних коштів та 42 тисячі кредитних.

Конотопські слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та вживають всі необхідні заходи для встановлення особи зловмисника та його місцезнаходження.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: