На приватному подвір’ї під Сумами знайшли міну

19.05.2020

19 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), проведено роботи зі знешкодження мінометної міни та артилерійського снаряду часів Другої світової війни.

За попередніми даними, в с. Нижня Сироватка, Сумського району під час впорядкування приватного подвір’я був виявлений металевий предмет, який у подальшому ідентифікували як 82-мм мінометну міну. Небезпечна знахідка знаходилась лише в 5 м від житлового будинку. А у Лебединському районі під час земляних робіт на присадибній ділянці жителі с. Великий Вистороп натрапили на 100-мм артснаряд. Про небезпечні предмети люди повідомили до оперативних служб. Застарілу вибухівку піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилучили, вивезли та знищили у спеціально відведених місцях шляхом підриву.

Цього ж дня до Служби порятунку «101» надійшло 2 повідомлення про небезпечні знахідки. У Путивльському районі в 4 км від с. В’язенка в яру було виявлено 4 артснаряди. На інший небезпечний предмет – артснаряд натрапили у полі в 3 км від с. Беєве, Липоводолинського району.

Місця виявлення вибухонебезпечних предметів взято під охорону працівниками поліції. Надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: