Нардеп від Сумщини Деркач опублікував скандальні аудіозаписи розмов Порошенка і Байдена

19.05.2020

Позафракційний нардеп Андрій Деркач опублікував кілька аудіозаписів розмов екс-президента Петра Порошенка з віце-президентом США Джо Байденом і главою Держдепу Джоном Керрі.

Це сталося на сьогоднішній прес-конференції Деркача, яку транслював 112 канал, пише strana.ua.

Там вони обговорюють, зокрема, відставку генпрокурора Віктора Шокіна. Про неї йдеться на записі розмови Порошенко і Керрі від 3 грудня 2015 року.

«Хотів би закликати вас розглянути можливість вирішення проблеми заміни генерального прокурора Шокіна, оскільки він, на мій погляд, заблокував реформу очищення генпрокуратури», — говорить Керрі.

При цьому міністр закордонних справ США посилається на «стурбованість» віце-президента Джо Байдена.

Далі наводиться запис розмови Байдена і Порошенка від 22 березня 2016 року — тобто за чотири дні до зняття Шокіна в Раді.

«У випадку, якщо у вас буде новий уряд і новий генеральний прокурор, я буду готовий до публічного підписання зобов’язань на 1 мільярд доларів», — говорить Байден.

«Надзвичайно сильна мотивація. Одним з можливих кандидатів на цю посаду був лідер моєї фракції Луценко», — відповідає Порошенко. Щоправда, очевидно, що він чекає остаточної відмашки від Байдена.

«Якщо ви вважаєте, що політично мотивована персона не зовсім підходить з вашої точки зору, я отзвиваю свою пропозицію. Ніхто не знає, що я буду пропонувати Луценко», — пояснює президент.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: