У Сумах зник чоловік, від рук якого помер парафіянин собору

19.05.2020

Військовослужбовця, якого суд визнав винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень парафіянину Спасо-Преображенського собору в Сумах, не відправили до колонії відбувати покарання через його зникнення.

Як повідомив відділ комунікації поліції області, Павло Мясіщев оголошений у державний розшук 25 січня цього року. Поки що його місцезнаходження не встановлено.

19 березня цього року у цій справі поставив крапку Верховний суд, який залишив у силі вирок Зарічного районного суду міста Суми. Цим вироком Павла Мясіщева суд визнав винним і призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. Однак, на той час чоловік уже майже два місяці перебував у розшуку.

Як відомо із вироку суду, у день побиття поліція затримала Павла Мясіщева, він перебував під вартою з 22 жовтня по 21 грудня 2015 року. Альтернативою перебування під вартою суд визначив на той час ще підозрюваному Павлу Мясіщеву заставу у розмірі 70 мінімальних зарплат. Тоді це було 96 460 грн. 21 грудня за чоловіка внесли заставу і з-під варти його звільнили.

Що цікаво, обвинувальний вирок стосовно Павла Мясіщева набрав законної сили 17 жовтня 2019 року, коли Харківський апеляційний суд ухвалив залишити без змін рішення суду першої інстанції – Зарічного районного суду міста Суми. Відповідно до чинного законодавства, контроль за виконанням такого вироку покладений на суд першої інстанції та поліцію. Матеріали справи повернулись до першої інстанції 18 листопада, через два дні – 20 листопада – Зарічний районний суд направив вирок до виконання у Білопільське відділення поліції. Там їх отримали 26 листопада і розписали на дільничних, які мали розшукати чоловіка.

За словами начальника відділу комунікації поліції області Володимира Крупецьких, за місцем мешкання чоловіка дільничні не застали і почали збирати інформацію про місце його можливого перебування. Все це затягнулося більш ніж на місяць. Сектору карного розшуку поліції дільничні передали матеріали тільки в цьому році, після чого 25 січня засудженого і оголосили в розшук.

У зв’язку із несвоєчасним переданням матеріалів від дільничних до карного розшуку поліцією було проведене службове розслідування, за результатами якого кілька співробітників були притягнуті до дисциплінарної відповідальності, в тому числі позбавлення премій. Розшук засудженого триває вже майже чотири місяці.

Нагадаємо, днями побитий парафіянин Спасо-Преображенського собору помер, так і не вийшовши з коми.

Sumy.Today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: