Губернатор Грищенко зустрівся із лікарями, які першими почали лікувати від коронавірусу

19.05.2020

19 травня, у день, коли сімейні лікарі світу відзначають професійне свято, голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко зустрівся з медиками, які першими почали лікувати жителів області від коронавірусу. Губернатор наголосив, що під час пандемії коронавірусу  праця  сімейних лікарів особливо помітна та надзвичайно важка, адже, незважаючи на ризики для власного життя, вони першими виявляють у своїх пацієнтів симптоми коронавірусної хвороби та роблять усе, що від них залежить, аби хворі якнайшвидше одужали.

«Сьогодні під час поїздки до Конотопського району я привітав тих, хто одними із перших на Сумщині зіткнувся з викликами епідемії коронавірусу – сімейними лікарями Козацької та Бочечківської амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Саме у селі Козацьке, котре входить до Бочечківської ОТГ, у квітні був спалах коронавірусу. Зараз же у громаді немає жодного хворого.

Одним із наших головних завдань є організація надання первинної медичної допомоги. І сьогодні за рахунок субвенції з державного бюджету 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини Бочечківської ОТГ отримали нові санітарні автомобілі «Renault Duster».

Я щиро дякую усім лікарям, хто був та перебуває зараз на передовій у боротьбі з коронавірусом за Вашу щоденну та нелегку працю. Ви – наші герої!», — написав Роман Грищенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: