В Охтирці суд виніс вирок щодо смертельної ДТП

20.05.2020

Днями Охтирський міськрайонний суд ухвалив вирок обвинуваченому в наїзді на пішоходів, один з яких помер внаслідок отриманих травм. Про це стало відомо з матеріалів ЄДР судових рішень.

Обвинувачений 21.11.2017 приблизно о 06.00 годині ранку на автомобілі Daewoo Lanos на вулиці Заозерній (стара назва вулиці Кірова) в межах  Охтирки їхав в напрямку вулиці Київська.

У цей час, у попутному для водія напрямку, по правому краю проїжджої частини рухалися два пішоходи 1961 р.н. та 1964 р.н..

Водій в порушення вимог п.п. 12.2; 12.3. ПДР, в темний час доби, перевищив допустиму швидкість руху транспортного засобу за умов фактичної видимості дороги в напрямку руху, не зреагував на пішоходів , не вжив заходів для зменшення швидкості руху автомобіля аж до його зупинки, або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди, в результаті чого допустив наїзд на пішоходів.

У результаті ДТП один потерпілий отримав тілесні ушкодження, з приводу яких того ж дня його було госпіталізовано до КЗ «Охтирська ЦРЛ».

29.11.2017 він був переведений для подальшого лікування до КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня-Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» м. Харків, де 20.12.2017 від ускладнень внаслідок отриманих тілесних ушкоджень помер.

Встановлено, що в результаті вказаної дорожньо-транспортної події інший потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження:

При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, який раніше не судимий, перебуває на обліку у лікаря нарколога з 2015 року з діагнозом опійна наркоманія, перебуває на обліку у лікаря психіатра з 2012 року з діагнозом тривожний розлад особистості, є інвалідом 3 групи по зору, має на утриманні неповнолітню дитину. Пом`якшуючих та обтяжуючих покарання обвинуваченого обставин суд не знайшов.

Суд ухвалив обвинуваченого визнати винним ускоєнні злочину,передбаченого ст.286ч.2КК України, та призначити йому покаранняу вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: