Сумська «Технологія» відсудила у французів 19,7 тисяч євро

20.05.2020

До Господарського суду Сумської області звернулось ПАТ «Технологія» про стягнення із відповідача Societe par Actions Simplifiee “GSC” (Perrigny, France) 19 723 євро заборгованості за порушення строків виконання грошових зобов’язань згідно із зовнішньоекономічним контрактом.

Позивач зобов’язався поставити відповідачу продукцію виробничо-технічного призначення: мюзле для закупорювання пляшок з ігристими винами, а відповідач зобов’язується прийняти товар та сплатити його вартість у визначений контрактом строк. Однак, як зазначає позивач, до цього часу відповідач оплату товару не здійснив, хоча неодноразово підтверджував та обіцяв це зробити.

Згідно зі ст. 526 ЦК України зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог ЦК, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог — відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Стаття 525 ЦК України передбачає, що одностороння відмова від зобов’язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Частиною 1 статті 612 ЦК України передбачено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов’язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Розглянувши матеріали справи суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: