У Глухові звільнили очільника лікарні

20.05.2020

На сесії Глухівської міської ради, яка відбулась сьогодні, 20 травня, депутати проголосували за дострокове розірвання контракту з генеральним директором медзакладу Анатолієм Кіяшком. Таку пропозицію на розгляд сесії ініціювала комісія міськради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, освіти, фізкультури і спорту, сім’ї і молоді та соціального захисту населення (голова Лариса Громак доповідала на сесії).

Депутати ретельно вивчили ситуацію, яка склалася в лікарні останнім часом. Зокрема, скандал із неправильно переданими статистичними даними в НСЗУ за підписом гендиректора, що призвело до недоотримання коштів лікарнею та, як результат, невиплати зарплати медикам у відповідні строки. Але це була далеко не єдина претензія. Наприклад, до сьогодні не проведені роботи у приймальному відділенні, кошти, виділені з міського бюджету не використані, а термін виконання спливає через кілька днів.

Як зазначив секретар Глухівської міської ради Юрій Бурлака, незважаючи на критичну ситуацію в лікарні з різних питань і напрямків, пан Кіяшко протягом останніх двох місяців практично не співпрацював із владою, не шукав шляхи вирішення проблем, одним словом дистанціювався. Щоправда, анонсував голодування, закрившись у лікарняній палаті.

Проект рішення підтримали всі 20 депутатів, які були зареєстровані. Самого Кіяшка як депутата не було – повідомили, що він перебуває на лікарняному. Тож у рішенні прописано «звільнити з посади у перший робочий день після виходу з лікарняного».

Хто займе посаду генерального директора у майбутньому — стане відомо після конкурсу, який міська рада має намір оголосити найближчим часом і провести максимально публічно. До речі, претендувати на цю посаду за законом має право не тільки лікар за освітою, а й економіст, юрист та ін., бо це посада менеджера. Лікувальною справою у медзакладі займається медичний директор. А до того часу в. о. генерального директора КНП «Глухівська міська лікарня» буде лікар Сергій Носков. За його призначення проголосували всі депутати.

На час виконання обов’язків генерального директора Сергію Носкову надано право вчиняти дії від імені юридичної особи КНП «Глухівська міська лікарня».

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: