У Білопіллі на 17 тисяч оштрафували молодика, який заявився у відділення поліції без маски

20.05.2020

Білопільський суд призначив піднаглядовому 17 тисяч штрафу, за те, що він був без маски та рукавичок.

Як розповів начальник Білопільського сектору превенції Едуард Дойненко, другого травня, близько 16 години, до приміщення Білопільського відділення поліції з’явився 24-річний житель Улянівки, який перебуває на обліку через проблеми з законом. Крім того, що він прийшов не у визначений судом час (з 9 год до 13 год), а пізніше, не повідомивши дільничного та керівництво відділення поліції про причини свого спізнення та несвоєчасність появи на реєстраційну відмітку, він ще й не дотримувався умов каранитину: був без маски та рукавичок. Тим самим поставив під загрозу як здоров’я особового складу поліції та громадян, які у той час перебували у відділенні, повідомляє bilopillia.city.

На зауваження правоохоронців чоловік відреагував агресивно, сказавши, що йому наплювати на правила, на законодавство та встановлені заходи. З огляду на таке ставлення, поліція зафіксувала правопорушення і склала на чоловіка адміністративний протокол за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали щодо порушника направили на розгляд суду, який виніс рішення стягнути з нього 17 тисяч гривень штрафу.

«Якщо б людина відреагувала на зауваження належним чином, можливо, справа обмежилася б усним попередженням. Адже ми не каральні органи, зазвичай попереджуємо громадян, проводимо з ними профілактичну роботу, попереджаємо про імовірну небезпеку, просимо дотримуватися встановлених правил», — говорить начальник сектору превенції.

За інформацією Едуарда Дойненка, раніше чоловік уже був засуджений за розбої, грабежі, правопорушення майнового та насильницького характеру і за спробу дати хабаря правоохоронцю. Крім того, він постійно порушує правила адміністративного нагляду, не з’являється на відмітку у призначений судом час.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: