Студенти Сумщини перемогли у конкурсі «Вікіпедія для школи»

21.05.2020

Викладач та студенти Глухівського національного педуніверситету виграли всеукраїнський конкурс.

Нещодавно було підбито підсумки всеукраїнського конкурсу з написання статей «Вікіпедія для школи», в якому 75 вчителів з усієї України з 20 листопада 2019 по 20 січня 2020 року створили та покращили 230 статей із семи шкільних дисциплін: «Всесвітньої історії», «Зарубіжної літератури», «Інформатики», «Математики», «Мистецтва», «Фізики» й «Англійської мови.

У рамках викладання спецкурсу «Мультимедійні технології в історичній освіті» студенти-історики 4-го курсу факультету філології та історії Глухівського національного педагогічного університету також демонстрували свої навички та знання зі створення статей до української Вікіпедії за шкільною програмою із всесвітньої історії. Після підбиття підсумків перемогу в категорії «Всесвітньої історії» отримав старший викладач кафедри історії, правознавства та методика навчання Андрій Гриценко. Призерами стали студенти групи 044 Глухівського національного педагогічного університету імені Олександр Довженка Марія Самощенко (ІІ місце), а також Вікторія Шустерук та Владислав Пронін (ІІІ місце).

Нагадаємо, раніше освітянин Андрій Гриценко переміг у міжнародній акції Вікіпедії — WikiGap Challenge: за березень-квітень він започаткував 416 статей, ставши найкращим у світі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: