На Сумщині виявили фальсифіковане масло

22.05.2020

За зверненням громадської організації ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» центральною випробувальною державною лабораторією в Київський області та м. Києві були проведені лабораторні дослідження зразків масла відібраного зазначеною громадською організацією. За результатами досліджень виявлено немолочний жир в маслі солодковершковому ТОВ «Миколаївпром» 82,5% (180 г), що не відповідає його складу зазначеному на маркуванні. Наявність немолочного жиру в маслі солодковершковому не допускається чинними нормативними документами, що дає підстави вважати дане масло фальсифікованим.

По даному факту Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумський області була проведена позапланова перевірка оптового постачальника, який здійснював постачання масла солодковершкового до торговельних мереж в м. Суми. Згідно пояснень директора зазначеного суб¢єкта господарювання, відповідне масло було вилучено з реалізації та повернуто постачальнику.

Разом з тим, згідно інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївський області, ТОВ «Миколаївпром» в грудні 2019 року не виготовляв і не відвантажував дану продукцію у торгівельну мережу м. Суми. Відповідна продукція постачальнику фактично повернута не була.

Враховуючи виявлення фактів ймовірного постачання до торгівельних мереж фальсифікованого масла солодковершкового, виробництва ТОВ «Миколаївпром», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області передано відповідні матеріали до прокуратури та ГУНП в Сумській області щодо перевірки дій відповідних осіб на предмет шахрайства та підробки офіційних документів.

За результатом їх розгляду слідчими СМВ ГУНП в Сумській області в квітні 2020 року було відкрите кримінальне провадження згідно ч. 1 статті 190 КК та ч. 1, 4 статті 357 КК. На даний час досудове розслідування триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: