Володимир Поцелуєв — про доплати медикам, які борються з коронавірусом

22.05.2020

Заступник голови Сумської обласної госпітальної ради, очільник Сумської центральної районної клінічної лікарі Володимир Поцелуєв в ефірі програми «Тема дня» на Суспільному розповів про ситуацію із доплатами медикам, які борються з коронавірусом.

За його словами, за березень на Сумщині були виплачені кошти 145 медпрацівникам, при тому, що в цьому місяці було підтверджено 19 випадків Covid-19. Фактично за цих пацієнтів і виплатили кошти. Виходить, якщо підозра не підтвердилася, то кошти не нараховувалися. Йшлося про гроші і держави, і місцевих бюджетів, проте суми були незначними.

Володимир Поцелуєв пояснив, чому була затримка з виплатами: «Поки місцеві бюджети зрозуміли, що і як виплачувати, десь, можливо, вчасно не інформували, тому йшли дані на Київ, що не всім виплачені кошти».

З квітня ситуація вже змінилася, було вирішено йти іншим шляхом.

«Зараз лікарні підписують три види договорів із Національною службою здоров’я України. Перший — екстрена допомога, стаціонарна допомога хворим на COVID-19 і є мобільні бригади — в центрах первинної медико-санітарної допомоги та при лікарнях. Наразі первинка і всі заклади естреної допомоги підписані, заклади другої хвилі — на стадії підписання. У рамках цих договорів вже дійсно можна виплачувати по 300%»,  — зазначив заступник голови Сумської госпітальної ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: