У Ромнах приборкали масштабну пожежу

23.05.2020

22 травня о 14:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на вул. Пригородській у м. Ромни. На гасіння направили черговий караул 14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

На момент прибуття підрозділу полум’ям було охоплено покрівлю по всій площі та перекриття на площі 60 кв. м, оскільки інформацію про загоряння вогнеборці отримали запізно. За попередніми даними, господар намагався самотужки приборкати пожежу і вже сусіди зателефонували на «101».

Ускладнювали ситуацію захаращення горючими речами як подвір’я так і горища будинку, де знаходилось сіно. Також через щільну забудову виникла загроза для 3 господарчих споруд та навіть сусідського будинку.

Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від найближчого пожежного гідранту, що знаходився на відстані 1,8 км від осередку горіння.

О 14:20 загоряння вдалося локалізувати та відвернути небезпеку перекидання вогню з даху будинку на безпосередньо житлові кімнати та інші будівлі. Та щоб повністю приборкати вогонь, довелося розбирати обгорілі конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 16:51, використавши майже 25 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 12 чоловік особового складу на 2 одиницях техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: