Оголосили вирок за смертельний наїзд на начальника «Охтирканафтогазу»

24.05.2020

Охтирський міськрайонний суд оголосив вирок водію, який у 2017 року скоїв смертельну ДТП.

Це сталося 21 листопада. Начальник одного з відділів «Охтирканафтогазу» як завжди вийшов із дому о 5.50 ранку і разом із колегою пішов пішки на роботу. Зазвичай о 7-й ранку він з роботи телефонував додому, аби розбудити дітей. Оскільки того ранку чоловік цього не зробив, його дружина почала хвилюватися. Дізнавшись, що він не прийшов на роботу, вона  зателефонувала на «103», де їй повідомили про ДТП.

Як з’ясувалося, приблизно о 06.00 годині, коли чоловік разом із колегою йшов на роботу узбіччям вулиці Заозерної, у попутному напрямку, перевищуючи допустиму швидкість руху, їхав автомобіль DAEWOO Lanos . «Водій за умов фактичної видимості дороги в напрямку руху, не стеживши за дорожньою обстановкою, при виникненні перешкоди для руху у вигляді пішоходів, яких він об`єктивно був спроможний виявити, не вжив заходів для зменшення швидкості руху автомобіля аж до його зупинки, або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди, в результаті чого допустив наїзд на пішоходів», — зазначено у вироку.

У результаті ДТП потерпілий отримав тяжкі травми  грудей, хребта та спинномозкову травму. Тиждень його лікували в Охтирці, потім перевели до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Харків, але врятувати чоловіка і там не змогли. Через місяць після ДТП, 20 грудня, від ускладнень внаслідок отриманих тілесних ушкоджень він помер.

Як пояснила дружина потерпілого, коли її чоловік перебував у лікарні в Охтирці, у них не було грошей і вона просила допомоги у обвинуваченого, то він приніс 10 000 грн, а потім його мати принесла ще 5000 грн. Однак на лікування вона витратила близько 100 000 грн і до цього часу має борги. На поховання від обвинуваченого допомоги не було. Жінка просила призначити водію максимальну міру покарання.

Суд обмежився чотирма роками позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Водій ще може оскаржити цей вирок. Тож до набрання ним законної сили обвинуваченого залишили на волі, зобов`завши його прибувати до суду за першою вимогою, не виїжджати за межі Сумської області без дозволу суду, повідомляти суд про зміну місця проживання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: