Посадовець мерії Сум живе у селі, але нерухомості там не декларує

24.05.2020

Колишній заступник Сумського міського голови, а нині директор Департаменту інфраструктури міста Олександр Журба подав до НАЗК декларацію за минулий рік, передає sumy.today.

Місцем своєї реєстрації і проживання посадовець зазначив село Верхня Сироватка, проте жодної нерухомості (ані у власності, ані в оренді чи на іншому праві користування) у цьому селі він не задекларував. Відсутня нерухомість у Верхній Сироватці і у членів родини Олександра Журби, принаймні за декларацією.

А ось у Сумах житло у сім’ї Журби є. У квітні минулого року дружина чиновника, Олександра Коровіцина, стала власницею квартири в обласному центрі площею 78,62  кв. м. До цього квартирою саме такої площі володів сам Олександр Журба. Минулого року він зробив своїй дружині подарунок у не грошовій формі вартістю 100 тисяч гривень. У таку ж суму оцінена, за даними декларації, квартира дружини чиновника. Вірогідно, її він і подарував дружині. Зауважимо, що на сайті OLX квартири такої площі у Сумах продають щонайменше за 508 тисяч.

У квітні 2019 року дружина посадовця Олександра Коровіцина отримала у власність і автомобіль Hyundai Matrix 1.6 2007 року випуску, вартість автівки у декларації не зазначено. Саме такою машиною до цього володів сам Олександр Журба.

Нагадаємо: цього посадовця прокуратура обвинувачує у неналежному виконанні своїх службових обов’язків на посаді заступника мера, що спричинило загибель немовляти у ліфті. Разом із Олександром Журбою на лаві підсудних сидить і колишній директор Департаменту інфраструктури міста Григорій Яременко. До слова, останній теж минулоріч переписав свою квартиру, тільки не на дружину, а на доньку. Можливо, правочини обох посадовців пов’язані як раз із кримінальним процесом, у якому рідні загиблого немовляти заявили цивільний позов про відшкодування моральної шкоди.

Що стосується доходів Олександра Журби, за минулий рік він отримав 454 тисячі зарплати, а його дружина — 10 тисяч допомоги по догляду за дитиною. Із готівки Олександр Журба задекларував 35 тисяч доларів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: