Що насправді відбувається довкола ремонту Середино-Будської школи?

25.05.2020

Ремонт Середино-Будської школи затягується: замовник знайшов нові дефекти, влада охоче оголосила аукціон на додаткові роботи, які, на її думку, має виконати основний виконавець робіт. Так що ж там відбувається?

У 2019 році вже були оголошені торги на проведення капітального ремонту будівлі Середино-Будської ЗОШ №2 – утеплення фасаду, оновлення даху, системи опалення, заміну вікон та дверей, а також встановлення пожежної сигналізації та відеоспостереження. Переможцем тоді було обрано ТОВ “БІК”НОВОБУД”, з яким й було укладено договір, вартістю 8 млн 790 тис. грн, передає azimuth.sumy.ua.

Після старту ремонту замовником і технічним наглядом нібито було виявлено ряд додаткових робіт, які не були передбачені початковою проектно-кошторисною документацією, але виконання яких, на їх переконання, є вкрай необхідним для здійснення якісного будівництва. Відтак відділ освіти швиденько оголосив аукціон на проведення цих додаткових робіт, вартістю понад 153 тис. грн.

Цікаво, що Середино-Будський відділ освіти, який є замовником, наголошує, що договір на виконання додаткових робіт треба підписати виключно з попереднім переможцем, тобто з ТОВ “БІК”НОВОБУД”. Мотивують це тим, що підприємство володіє всією інформацією по об’єкту щодо видимих чи прихованих дефектів. Звучить дуже дивно, погодьтеся. Більш того, Середино-Будські чиновники вважають, що виконання робіт іншим підрядником може призвести до технологічної несумісності та виникнення проблем з подальшою здачею школи в експлуатацію.

Уся ця ситуація більше нагадує неконтрольований заговір із розкраданням коштів, коли на тендер протягується свій підрядник. Бо, як показала загальнодержавна практика, нажитися на ремонтах — не є якимось рідкісним бажанням. Сподіваємося, що правоохоронні органи звернуть увагу на ситуацію довкола ремонту Середино-Будської школи і ми дізнаємося, що насправді там відбувається.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: