Мерія Сум відповіла на петицію про штрафи за викинуте сміття на пляжах

26.05.2020

Отримала відповідь онлайн-петиція «Штрафи за викинуте сміття на пляжах міста».

«Прошу впровадити механізм протидії викиданню сміття на міських пляжах та озері «Чеха» згідно статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». По перше встановити знаки «Викидати сміття заборонено! Штраф 1360 грн». А також заохочити громадян міста контролювати дане питання — впровадити винагороду за інформацію про порушника. Впровадити контроль зі сторони патрульної поліції на озері «Чеха». Встановити контейнери для сміття біля зон відпочинку. Тільки таким чином ми зможемо навчити громадян міста слідкувати за чистотою», — писав автор петиції Нестеренко Андрій Олександрович.

Відповідь на електронну петицію:

«За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Штрафи за викинуте сміття на пляжах міста» розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2240), повідомляємо наступне.

З електронної петиції вбачається, що мешканці пропонують встановити контейнери для сміття біля зон відпочинку та впровадити контроль за санітарним станом міських пляжів.

Інформуємо, що в межах виділеного фінансування на підставі укладеного договору працівниками КП «Паркінг» надаються послуги з проведення санітарних заходів у прибережних смугах річок Псел, Сумка, Стрілка, озеро Чеха та інших водних об’єктів (вивезення сміття з контейнерів).

Додатково повідомляємо, що відповідно до Розділу III п. 3.5 Додатку до рішення Сумської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою міста Суми» від 26 грудня 2014 року №3853-МР території пляжів зобов’язані утримувати у належному стані їх балансоутримувачі або особи, яким вказані території передані згідно з договорами оренди, відповідно до вимог, передбачених цими Правилами та іншими нормативними актами.

Щодо впровадження контролю за санітарним станом на міських пляжах та озері «Чеха» повідомляємо, що з метою врегулювання питання відповідальності суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері благоустрою управлінням «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради здійснюється контроль за дотриманням підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами-підприємцями та громадянами законодавства у сфері благоустрою шляхом проведення обстеження територій та об’єктів міста Суми.

У разі не дотримання підприємствами, установами, організаціями законодавства вищезазначене Управління має право складати акти, попередження, протоколи про адміністративні правопорушення відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, законодавства у сфері благоустрою населених пунктів для притягнення винних до відповідальності».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: