Мер Сум провів першу виїзну нараду

26.05.2020

З метою посилення контролю за безперебійною роботою об’єктів життєдіяльності міста міський голова Олександр ЛИСЕНКО, у понеділок, 25 травня, провів першу вечірню виїзну нараду.

Як зауважив очільник Сум, вечірні апаратні наради – саме той формат, що дозволить перевіряти роботу служб, які цілодобово забезпечують життєдіяльність міста, в першу чергу – це вечірній рух пасажирського транспорту та облаштування вуличного освітлення.

Тож, спільно з директором департаменту інфраструктури міста Олександром ЖУРБОЮ, директором КП «Міськсвітло» Едуардом ВЕЛИТЧЕНКОМ та начальником відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергієм ЯКОВЕНКОМ міський голова проінспектував вуличне освітлення по вул. Роменська та в районі школи № 9 та вечірній графік руху транспорту за чотирма маршрутами.

Спершу була проведена перевірка вуличного освітлення по вул. Роменська, – тут встановили світодіодні LED-світильники, які дозволять заощаджувати на енергоспоживанні.

За словами Олександра Лисенка, – освітлення одне з головних питань, що турбує сумчан, тому воно перебуває на особливому контролі міської влади.

«Ми постійно працюємо над модернізацією даного напрямку роботи. Впровадження в місті подібних енергоефективних заходів, надасть можливість в декілька  разів зекономити кошти на витратах за електроенергію та заміні ламп, а також зробить Суми комфортним та безпечним містом в  будь-який час доби, – наголосив міський голова. – На заміну ламп по вул. Роменська було спрямовано 1 млн 300 тис. гривень. Попередньо департамент інфраструктури міста провів тендер на капітальний ремонт освітлення на цій вулиці».

Директор КП «Міськсвітло» Едуард Велитченко повідомив, – по вул. Роменська встановили майже 90 LED-світильників та змонтували 2,4 км мережі вуличного освітлення. Також замінили кілька старих електричних шаф. Нові світильники автоматично працюватимуть в двох режимах, – вечірньому та нічному.

Надалі по місту ліхтарі встановлюватимуть в рамках поточного ремонту вуличного освітлення. Комунальне підприємство вже закупило на ці потреби 200 нових світильників.

Принагідно міський голова доручив Олександру Журбі та Едуарду Велитченку опрацювати питання облаштування вуличного освітлення і в районі школи № 9 – підготувати проєкт та в найближчий термін виконати роботи.

Також, під час першої вечірньої виїзної наради очільник обласного центру, керівники структурних підрозділів та директор комунального підприємства перевірили графік вечірнього руху автобуса і тролейбуса № 5, автобусів № 19 та № 55.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: