Роман Грищенко: «Сумщина відмінно провела всі карантинні заходи»

26.05.2020

На цьому під час прес-конференції наголосив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко.

«Я вважаю, що область дуже добре впоралась із карантинними заходами. Я хочу подякувати громадянам, які були дисциплінованими, і всім органам влади, правоохоронцям, іншим службам, які вжили всіх можливих заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, – зазначив Роман Грищенко. – На сьогодні у нас 166 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з них у 123 випадках пацієнти вже одужали. Це дуже хороший результат, який показує, що всі заходи ми вживали правильно».

За словами Романа Грищенка, на Сумщині продовжується виплата компенсації малому та середньому бізнесу у зв’язку з карантином. Сумщина займає перше місце по цим виплатам у державі.

Наразі обласною службою зайнятості прийнято позитивні рішення щодо виплати коштів для 912 роботодавців, що дає можливість надати допомогу по частковому безробіттю 4449 працівникам. На реалізацію цього урядового проекту в Сумській області вже витрачено близько 10 мільйонів гривень. Усього на область виділили 108 млн грн.

«Крім того, в області продовжується робота щодо страхування медичного персоналу. І на сьогодні за цим показником ми теж займаємо перші місця в державі. Ми також успішно пройшли різноманітні міністерські перевірки, в тому числі й таємні, про які нам стало відомо вже після їх проведення. На високому рівня оцінена робота влади, медичного персоналу, жодного зауваження не виникало», – розповів голова облдержадміністрації.

Посадовець зауважив, що попри хорошу статистику, область не збирається зупинятися і продовжує працювати в цьому напрямку. Він подякував бізнесу, меценатам, в тому числі й депутатам обласної ради за допомогу. Якщо вони захочуть, то після закінчення карантину їхні імена будуть названі.

«Разом із тим, ми не можемо допустити сьогодні, щоб хоч копійка з бюджету була витрачена не за призначенням. І на початку своєї роботи я попереджав правоохоронців, щоб уважно слідкували за витрачанням бюджетних коштів на заходи, спрямовані на подолання COVID-19, бо на цьому може хтось захотіти «нагрітися». Вони дуже уважно за цим дивляться, і мені багато питань задають. Ми не є розпорядниками коштів і не проводимо закупівлі засобів для боротьби з коронавірусною інфекцією. Але ми дуже уважно за цим стежимо, бачимо інформацію по всіх здійснених закупівлях, вона є в обласному штабі і у правоохоронних органів», – додав Роман Грищенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: