До садочків у Сумах з 1 червня в першу чергу прийматимуть дітей, батьки яких працюють

27.05.2020

Виконком Сумської міської ради дозволив дошкільним навчальним закладам поновити роботу з 1 червня. У першу чергу до садочків прийматимуть дітей, обоє батьків яких працюють повний робочий день. Про це сказала начальниця міського управління освіти Антоніна Данильченко в ефірі програми «Тема дня» на «Суспільному».

Стосовно прийому дітей є обмеження, зумовлені не лише рекомендаціями в період пандемії, а й загальними правилами. Нові дитячі колективи створюються поступово, тому набирати повні групи першого ж дня не будуть.

«Ми зверталися до батьків, я думаю, звернуться і завідуючі (садочків), і я звертаюся: поставитися з розумінням до тієї ситуації, яка склалася. Якщо у садочку 300 чоловік, то в один день їх прийняти не можна», — зауважила Антоніна Данильченко.

Для того, щоб дитина могла відвідувати садочок з 1 червня, батьки мають надати:

довідки від роботодавців;

довідку від лікаря про стан здоров’я дитини та можливість відвідувати садочок (у ній має бути зазначено, що дитина не хворіла на ГРВІ протягом останніх 14 днів та не мала розладів травлення);

довідку про епідоточення.

Норма дітей, які мають бути у групі, 15-20 дошкільнят.

«1 червня звичайно, ми усіх батьків не запрошуємо, щоб вони направили своїх дітей до садочка. В першу чергу, маємо взяти дітей, батьки яких працюють. Адже зрозуміло, що вибрані відпустки, і дітей вже нікуди прилаштувати», — сказала Антоніна Данильченко.

За її словами, почати роботу з 1 червня мають усі дитячі садочки міста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: