Верховний Суд залишив за гратами майора, який намагався перелетіти в Росію через Сумщину

27.05.2020

Верховний Суд залишив без зміни вирок Хмельницького міськрайонного суду стосовно майору Кірєєва. У 2014-му році військовослужбовець два рази повідомляв про вильоти літака-розвідника з Миргорода в зону АТО. Потім він повідомив про виліт цього ж літака зі Старокостянтинова в Миргород — уздовж кордонів із РБ і РФ. Тоді ж, пролітаючи над Шосткою, майор не послухався штурмана, який говорив тримати курс на Лебедин, і направив Су-24МР у бік кордону. Однак, зрозумівши, що там він не зможе самостійно дістатися до будь-якого аеродрому і посадити літак, повернувся на заданий курс, пише ngp-ua.info.

Як з’ясувала розвідка, раніше до майора Кірєєва приїжджав брат-священнослужитель із Хабаровського краю. Через нього військовослужбовець і налагодив контакт із російською розвідкою. Одним з її завдань було заволодіння літаком-розвідником із подальшим перекиданням у РФ. За це Кірєєву було обіцяно 30 тисяч доларів, квартира, звання полковника і влаштування дружини на роботу. Майор спробував виїхати в 14-му році в Росію, але командування відмовило йому в цьому. Тоді він відправив дружину, яка зустрілася зі спецслужбами.

Замість звання полковника майор Кірєєв отримав 12 років позбавлення волі. Він спробував оскаржити цей вирок в апеляційному суді, а потім — у Верховному. Але всі його спроби виявилися марними.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: