У сумських ПТУ поновлюються заняття

27.05.2020

З 1 червня учні закладів профосвіти, для яких неможливо перенести практичне навчання в дистанційний формат, можуть виходити на заняття. Для випускників також зможуть організувати державну кваліфікаційну атестацію. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки від 25 травня.

Важливо, що почати роботу зможуть закладу профосвіти тільки тих регіонів, де місцева влада прийме рішення про пом’якшення карантину. Крім того, директор закладу повинен узгодити механізм роботи з місцевим управлінням освіти. Відвідувати профтех учні зможуть, зокрема для того, щоб скласти лабораторну роботу, пройти теми виробничого навчання або практику, відпрацювати водіння транспортного засобу і т. п. Під час уроку в кабінеті повинні знаходитися не більше 10 осіб одночасно, а провітрювати приміщення необхідно буде не менше 15 хвилин перед і після кожного заняття, пише shans.com.ua.

Адміністрація профтехзакладів повинна подбати про безпеку освітнього процесу. Щоб уникнути скупчення учнів в установі, адміністрація може змінювати графік освітнього процесу: починати заняття в різний час, скоротити або збільшити тривалість перерв, запланувати посменное навчання і т. п. У той же час МОН рекомендує не застосовувати очне навчання без гострої необхідності й комбінувати його з дистанційним освоєнням матеріалу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: