На Сумщині будуть працювати 46 пунктів тестування ЗНО

27.05.2020

На Сумщині 2020 року працюватимуть 46 пунктів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у шести округах. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова під час брифінгу. Цього року змінюються процедура проведення ЗНО та терміни. Порядок проведення залишається таким, як закріплений у законодавстві.

Для складання ЗНО на Сумщині визначені 6 округів — Суми, Шостка, Конотоп, Ромни, Охтирка і Глухів.

Цього року у Шостці працюватимуть і міжобласні пункти тестування, до яких долучаться учасники із Чернігівщини. У Шостці тестування відбуватимуться з усіх предметів.

В пунктах тестування Охтирки та Ромен цього року додалися два предмети, які не складалися раніше, — біологія та хімія.

На тестування у Сумській області зареєструвалися 9646 людей, із них випускників шкіл — 4733, передає Суспільне. Це на 200 учасників менше, ніж 2019 року, зазначила Вікторія Гробова.

До процедури проведення ЗНО додали:

допуск до пунктів тестування за певними графіками, щоб уникнути скупчення людей,

додатковий час на реєстрацію в пункті тестування (реєстрація розпочнеться раніше),

учасникам ЗНО та особам, які будуть допущені на пункти, будуть вимірювати температуру

усі учасники мають прийти на тестування в масках або респіраторах

на входах до пунктів тестування мають бути антисептики

аудиторії будуть провітрюватися

Якщо температура тіла учасника ЗНО перед складанням тестування буде більшою за 37,2 градуса, він до пункту тестування допущений не буде. Ті учасники ЗНО, хто не буде допущений через стан здоров’я, складатимуть його в додаткову сесію.

Основна сесія ЗНО 2020 року триватиме з 25 червня по 17 липня. Результати учасники отримають на своїх особистих сторінках до 29 липня.

Додаткова сесія запланована з 24 липня до 10 серпня. Результати учасники отримають до 14 серпня.

Пробне тестування з української мови відбудеться 15 червня, з усіх інших предметів — 17 червня. Результати пробного тестування будуть відомі до 23 червня.

Учасники пробного ЗНО мають бути в масках, сказала Вікторія Гробова. На Сумщині на пробне тестування 2020 року зареєструвалися близько 4-ох тисяч абітурієнтів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: