У Сумах жінка, яку відмовилися ушпиталити, тиждень жила під стінами лікарні

28.05.2020

До Сумської міської лікарні №1 жінку привезли знайомі, бо в неї відмовили ноги. Утім в лікарню її так і не ушпиталили, бо та – безпритульна, пише Спецкор. Іти кудись самостійно жінка не могла через біль у ногах. Тому й лишилася під лікарнею жити. Деякий час перехожі її підгодовували і врешті викликали поліцію.

Під лікарнею жінка оселилася більше тижня тому, розповідають перехожі. Спить посеред неба, на землі. Вночі ховається під навіс зупинки громадського транспорту. «Ходжу до чоловіка в лікарню, він тут лікується. Вчора її замітила перший раз. А люди, які тут на зупинці, (я спілкувалася) сказали, що вона тут вже більше тижня живе», — розповіла жителька Сум Світлана Кулик.

«Вона каже — «я не встану, болять ноги». Я спитала, чим можу допомогти, вона попросила укрити її. Я пішла клейонку купила. Жива людина, жалко так», — розповіла жителька Сум Олена.

Поспілкувавшись із жінкою, з’ясувалося, що звати її Наталія. Родичів вона не має. Власного житла також. Раніше жила у квартирі у знайомих. Звідти її вигнали. Коли ж стала погано ходити — їй допомогли дістатися до лікарні: там і лишили.

«У мене ноги не ходять. Сюди привезли знайомі та покинули, а в лікарні не взяли мене, бо сказали — місць немає. Я і залишилася», — розповіла бездомна Наталія.

Коли перехожі побачили, що жінка вже давно під лікарнею і нікуди не йде, — викликали поліцію.

«На місце виїхав дільничний. З’ясував, що в лікарню жінку не могли оформити, бо вона не має постійного місця проживання. А в центр реінтеграції бездомних теж її не брали, бо не було необхідних медичних довідок», — прокоментував  речник ГУ Нацполіції в Сумській області Володимир Крупецьких.

Попри цю юридичну колізію, після втручання поліції жінку все таки транспортували до лікарні, під якою вона лежала.

До стабілізації стану Наталія перебуватиме в медзакладі. Там їй оформлять усі необхідні медичні довідки, аби вона змогла відправитися на проживання в центр реінтеграції бездомних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: