На Путивльщині виявили звалище тари з-під пестицидів та агрохімікатів

28.05.2020

Під час моніторингу соцмережі Фейсбуц Державній екологічній інспекції у Сумській області стало відомо про несанкціоноване розміщення тари з-під пестицидів та агрохімікатів поблизу села В’язенка Путивльського району.

Вчора, 27 травня,  екоінспектори виїхали на місце подій для перевірки інформації. У ході обстеження територій неподалік повороту на село Кочерги було виявлено звалище тари з-під пестицидів та агрохімікатів, в тому числі «Римакс» і «Такс Екстра». Загальна площа засміченої земельної ділянки складає 4 м2. Даний факт є грубим порушенням вимог законодавства про відходи. Проте, на момент обстеження порушників вимог природоохоронного законодавства виявлено не було.

З метою запобігання можливого негативного впливу на довкілля та здоров’я населення, Інспекція направила зазначену інформацію для розгляду на позачерговому засіданні Постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами при Путивльській райдержадміністрації, яка має вирішити питання щодо подальшого поводження з виявленою тарою, а також прийняти всі необхідні рішення з невідкладної ліквідації несанкціонованого розміщення небезпечних відходів.

Крім того, екоінспектори звернулися до Путивльського відділення поліції для встановлення осіб, якими спричинено розміщення небезпечних відходів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: