У Тростянці п’яний водій з кулаками накинувся на поліцейського

29.05.2020

Інцидент трапився на одній з вулиць Тростянця пізно увечері, коли правоохоронці зупинили автівку, за кермом якої перебував раніше судимий 24-річний молодик.

Працівники сектору реагування патрульної поліції напередодні вже складали на нього матеріали за порушення вимог статті 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Тож не безпідставно запідозрили, що й цього разу він знову сів за кермо напідпитку. Однак, коли вони подали водію знак зупинитися, чоловік проігнорував законні вимоги поліцейських і тільки додав швидкості.

Враховуючи всю небезпеку такої явно неадекватно поведінки, патрульні прийняли рішення переслідувати і зупинити автомобіль. А коли втікача таки наздогнали, їх підозри підтвердились — водій легковика ВАЗ-2106 й справді мав всі ознаки сп’яніння. Більше того, під час складання адміністративних матеріалів він з лайкою та кулаками накинувся на одного з поліцейських.

Громадянина затримали та доправили до приміщення Тростянецького відділення поліції і склали на нього адмінпротокол за ст.130 КУпАП. А за фактом спричинення працівнику поліції тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження.

Слідчі кваліфікували дії нападника за ч. 2 ст. 345 КК України як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням правоохоронцем службових обов’язків, та затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України.

В рамках відкритого кримінального провадження розпочато досудове розслідування. Чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: