Аби сумські вулиці не перетворювалися на озера, Ігор Перепека просить керівництво міста провести повну інвентаризацію зливової каналізації

29.05.2020

Під час сильних злив сумчани називають своє місто Венецією. І не через красу, а за канали з водою, які утворюються через забиті дощові каналізації. Машини ледве їдуть, втрачаючи на своєму шляху номерні знаки, пішоходи знімають взуття і йдуть по коліна в воді.

Мешканцям міста така «дощова Венеція» не до вподоби, тож вони звернулися за допомогою до депутата Сумської міської ради Ігоря Перепеки.

Той, у свою чергу подав депутатський запит міському голові Сум Олександру Лисенку на сесії міськради, яка відбулася 27 травня.

У своєму запиті співголова депутатської групи ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ у Сумській міській раді просить провести повну інвентаризацію зливової каналізації міста, виготовити електронну мапу зливової каналізації по місту Суми з чітким розподілом балансоутримувачів і поставити їх на баланс, забезпечити своєчасну прочистку дощової каналізації, передати повноваження по її підтримці та прочистці єдиному комунальному підприємству, розробити багаторічну програму по їх модернізації, за необхідності закупити більш сучасну техніку для очистки каналізації тощо.

«Постійні «озера» через забиті ливнівки під час злив в окремих районах Сум трапляються все частіше. А в мерії не вистачає чи то часу, чи то людей, аби врешті розпочати роботи по очищенню зливової каналізації. Хоча якраз це питання треба вирішувати якнайшвидше. Якщо цього не зробити, матимемо ситуацію, коли воду відкачуватимемо з нового асфальту по вул.Харківській. І, таким чином, розрекламований ремонт головної дорожньої артерії міста буде зведено нанівець», — переконаний Ігор Перепека.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: