Сумська ОДА — щодо приєднання Стецьківки до сільської ОТГ

29.05.2020

Сумська обласна державна адміністрація відповіла на запит щодо того, чим обґрунтовується позиція приєднати Стецьківку до Хотіні. За перспективним планом формування спроможних громад, затвердженим Кабміном, Стецьківка має стати частиною Сум. Натомість, в ОДА вважають, що це призведе до погіршення життя людей, передає suspilne.media.

“Приєднання до міста (Сум — ред.) призведе до скорочення кількості шкільних класів та робочих місць, школа втратить статус ІІІ ступеня, а діти змушені будуть їздити до обласного центру для здобуття середньої освіти… У Хотінській ОТГ створені і працюють підприємства житлово-комунального господарства, які вже надають послуги споживачам Стецьківської сільської ради та в подальшому можуть розширити їх надання за більш привабливими (порівняно з містом) для сільських споживачів тарифами. Також приєднання до Хотінської ОТГ збереже мережу медичних закладів у сільських населених пунктах… Є питання втрати представництва інтересів Стецьківської сільської ради в депутатському корпусі в разі приєднання до Сумської міської ОТГ, оскільки … повноваження сільської ради, її виконавчого комітету та сільського голови припиняються з моменту такого приєднання”, — зазначено у відповіді Сумської ОДА.

За інформацією, викладеною у листі-відповіді, на початку 2020 року з 1123 опитаних мешканців Стецьківки 905 людей висловились за приєднання до Хотіні. Також за це проголосували депутатські корпуси обох сіл. Окрім того, вважає ОДА, на спроможність Сумської ОТГ приєднання Стецьківки не впливає, тоді як потужність Хотінської ОТГ зростає з середньої до високої.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: