У Глухові директорів шкіл та вчителів-пенсіонерів переводять на контракт

29.05.2020

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», вчителі пенсійного віку повинні бути переведені на роботу на контрактній основі. Якщо педагоги не згодні оформляти трудові відносини на умовах тимчасового трудового договору, то їх можуть звільнити.

На питання про те, чи будуть у школах Глухова вчителі-пенсіонери та директора переводитися на контракт, начальник відділу освіти Глухівської міськради Людмила Васянович відповіла ствердно. За словами Людмили Григорівни, вчителі й директори були попередньо повідомлені про прийдешні зміни. А станом на 1 липня питання має бути вирішене. Згідно законодавства, на контракт переводяться і директори шкіл, які не отримують пенсію за віком. Для них термін контракту складе 6 років. Для вчителів пенсійного віку, у тому числі, і директорів, термін контракту становить 1 рік, передає hlukhiv.info.

У Глухові на контрактну основу переведуть директорів ЗОШ №3, №6; НВК №4, №5. Що ж стосується педагогів пенсійного віку, то зміни торкнуться 14 осіб: трьох із ЗОШ №1, по стільки ж — із ЗOШ №2 і №3, один учитель з НВК №4 і четверо з ЗОШ №6.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: