На Сумщині нетверезий мопедист хотів відкупитися від поліції за 3 тисячі гривень

29.05.2020

Під час проведення профілактичних заходів з метою попередження аварійності на автошляхах Середино-Будського району поліцейські сектору реагування патрульної поліції на вулиці Центральній в селі Журавка звернули увагу на мопедиста, який порушив правила дорожнього руху. Зупинивши громадянина, поліцейські відчули від нього різкий запах алкоголю. Відтак, чоловіку запропонували пройти тест на наявність алкоголю в організмі. Але він категорично відмовився. Більше того – став умовляти правоохоронців «мирно розійтись», пообіцявши за це три тисячі гривень.

Поліцейські попередили водія про відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він не відреагував.

Тож правоохоронці не лише склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП, (керування транспортом у стані сп’яніння), а й задокументували факт пропозиції неправомірної вигоди.

Тепер, окрім чималого штрафу та позбавлення права керування транспортним засобом строком на 1 рік, на чоловіка очікує ще й кримінальна відповідальність. Адже санкція ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передбачає покарання аж до обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: