Як на Сумщині поїдуть поїзди в умовах карантину

29.05.2020

На Сумщині з 1 червня відновиться рух залізничного транспорту. Тимчасові рекомендації щодо надання послуг з перевезення пасажирів у період карантину були затверджені сьогодні, 29 травня, під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося під головуванням заступника губернатора Сергія Баннікова.

Здійснення пасажирських перевезень на залізничному транспорті буде відбуватися за умов дотримання заходів безпеки. Перевезення залізничним транспортом  в усіх видах сполучення (приміському, регіональному) буде здійснюватися лише в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою вагону. У разі перевезення людей до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% кількості місць для сидіння за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

Вагони для перевезення пасажирів будуть оглядатися комісією з видачею дозволу перед випуском в рейс. У вагонах має бути проведене вологе  прибирання з дезобробкою контактних поверхонь. У одному з пасажирських вагонів передбачать купе для можливості ізоляції пасажира із захворюванням на гостру респіраторну інфекцію.

У старшого провідника будуть наявні дистанційні термометри для вимірювання температури у пасажирів, самі ж провідники в обов’язковому порядку будуть проходити медичний огляд з отриманням дозволу на поїздку. Працівники залізниці повинні бути забезпечені захисними масками або респіраторами. У старшого провідника має бути запас захисник масок.

При формуванні потягів приміського сполучення у вівторок, середу та четвер мають бути передбачені потяги з загальною чисельність вагонів три і більше. У п’ятницю, суботу, неділю та понеділок – передбачать, на підставі проведеного протягом тижня моніторингу ситуації щодо збільшення кількості пасажирів, до семи вагонів. У вихідні дні планується передбачити присутність провідників у кожному вагоні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: