У Сумах затягують обстеження на коронавірус перед операціями

30.05.2020

Про проблему здати біоматеріали для дослідження на коронавірус методом-ПЛР перед плановою операцією у Фейсбуці повідомила Тетяна Белошапка.

«Внучке надо сделать плановую операцию. Не сложную, но затягивать с ней не желательно. Естественно надо самим сдать анализы и к определенной дате быть с результатами на руках. В связи с «эпидситуацией» в Украине нужно дополнительно сделать анализ ПЦР.

В детской поликлинике делают один раз в неделю и всего лишь 5 детишкам. Ну коль нам надо быстрее,начали обзванивать все платные консультации и лаборатории. И тут мы реально узнали, что нигде таких анализов не делают.

Стали на очередь там где делают долго, но бесплатно. Естественно операция будет, но намного позже, чем планировалась», — пише сумчанка.

Ну вот никак не хотелось писать опять о Covid 19,медреформе,малограмотных и лживых людишках во власти,но та ситуация…

Опубліковано Tatyana Beloshapka Пʼятниця, 29 травня 2020 р.

Як з’ясувалося, подібна ситуація не тільки в дитячій поліклініці. Обмежили кількість забору біоматеріалів у всіх медзакладах міста на виконання листа Сумського обласного лабораторного центру. Про це повідомив заступник Сумського міського голови Максим Галицький, пише SumyToday.

«Проведення ПЛР на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 здійснюється в ДУ «Лабораторний центр МОЗ України». Дослідження на коронавірус методом ПЛР проводить лабораторний центр.

У зв’язку зі значним навантаженням листом від 18.05.2020 № 03-1/1868 Лабораторний центр лімітував кількість обстежень від закладів охорони здоров’я м. Суми — 15 обстежень від одного закладу.

Пацієнти, які потребують термінового обстеження та лікування в умовах стаціонару, госпіталізуються без попереднього обстеження методом ПЛР», — повідомив посадовець.

Нагадаємо, перед плановими операціями обстеження на коронавірус методом ПЛР є обов’язковим.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: