«Великого Конотопа може не бути» – представник Асоціації міст України на Сумщині

30.05.2020

Однієї великої громади навколо Конотопа може не бути. Про це сказав консультант з комунікацій Офісу реформ у Сумському відділенні Асоціації міст України Карена Агаджанов-Гонсалес, передає suspilne.media.

На його думку, ситуація в Конотопській ОТГ — найгірша в області. Згідно із затвердженим Перспективним планом, у Конотопському районі передбачається 4 об’єднаних громади: Конотопська, Дубов’язівська, Бочечківська, а також Попівська. «Щодо цієї ОТГ ми відправили свої зауваження до Кабміну», — говорить Агаджанов-Гонсалес.

Єдина сільська рада, яка приєдналася до Конотопа – Підлипненська – уже знаходилася в межах Конотопської міської ради. Так само, як і Піщанська сільська рада в межах Сумської міської ради.

«Таким чином, Конотопська міська рада залишилася в тих межах, що і до початку реформи децентралізації влади та адміністративно-територіального устрою. З неї навіть вилучені ті дві сільські ради – Кузьківська і Шаповалівська – які були в ній за попереднім перспективним планом», – зазначив Карен Агаджанов-Гонсалес.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: