Сумчанина судитимуть за спробу створення «Сумської народної республіки»

01.06.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Суми за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та замаху на створення терористичної групи (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, діючи за попередньою змовою зі спільником, обвинувачений у 2015 році намагався створити терористичну групу. Головним завданням екстремістського формування було посягання на територіальну цілісність України шляхом утворення так званої «Сумської народної республіки».

Враховуючи, що обвинувачений з метою уникнення кримінальної відповідальності тривалий час переховується від слідства на території Російської Федерації, щодо нього була застосована процедура спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось співробітниками Служби безпеки України.

Слід зазначити, що спільника обвинуваченого вже визнано винним та заочно засуджено до 13 років 8 місяців позбавлення волі за створення терористичної групи, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: