Роман Грищенко привітав вихованців центру соціально-психологічної реабілітації з дитячим святом

01.06.2020

Під час робочої поїздки Роман Грищенко разом із Сумським міським головою Олександром Лисенком ознайомився із закладом та подивився театралізовану програму «Одного разу в казці…», яку підготували вихованці Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей області.

Очільник облдержадміністрації передав дітям найкращі побажання від Президента України Володимира Зеленського.

«Я хочу побажати, аби ваші мрії здійснювалися. Я впевнений, що ви саме ті, хто в майбутньому буде вибудовувати не тільки нашу Сумщину, Україну, але і увесь світ, – зазначив Роман Грищенко. – Також я дякую всім, хто своєю кропіткою щоденною працею робить все можливе для того, аби у дітей було щасливе, безтурботне дитинство: батькам, колективу закладу, соціальним працівникам. Адже це головне завдання, яке стоїть сьогодні перед усіма нами, дорослими».

Директор центру Лариса Прудіус повідомила, що на сьогодні в закладі перебуває 43 вихованці віком від 3 до 18 років. Із них 4 дитини позбавлені батьківського піклування та 1 – дитина-сирота.

Начальник Служби у справах дітей Сумської облдержадміністрації Юрій Каліновський додав, що за минулий рік у закладі пройшли курс соціально-психологічної реабілітації 62 дитини, у тому числі одну дитину було усиновлено, трьох влаштовано до дитячого будинку сімейного типу, дев’ять дітей віддали під опіку, ще дев’ять – у прийомні сім’ї. Крім того, 33 вихованці центру були повернуті батькам, і це дуже хороший показник. Адже діти мають виховуватися у власних родинах – ніхто не замінить рідних батька і матір. Тож з батьками проводиться сьогодні активна робота у цьому плані.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: