Лікарі 5-ї лікарні просять підтримати челендж губернатора «Відремонтуй палату»

02.06.2020

Лікарі 5-ї лікарні Сум закликають підтримати челендж  губернатора Романа Грищенка #відремонтуйоднупалату. Про це повідомив хірург медзакладу Дмитро Керей, зауваживши про потребу заміни аварійних вікон у палатах відділення судинної хірургії на сучасні.

«Відділення судинної хірургії на базі Сумської міської клінічної лікарні № 5 було створено в липні 2014 року. Відділення має 35 ліжкок з 2-4-х місними палатами і палатами підвищеного комфорту. У складі відділення 25 ліжок судинної хірургії та 10 ліжок діабетичної стопи.

Відділення призначене для надання кваліфікованої високоспеціалізованої ангіохірургічної допомоги жителям всього міста з судинною патологією: захворюваннями аорти, магістральних і периферичних артерій і вен, імплантації штучних водіїв ритму, лікування пацієнтів з ускладненнями цукрового діабету.

За рік у відділенні лікується близько 1000 пацієнтів з різною патологією, більшість з яких люди пенсійного та похилого віку. Ми використовуємо новітні методики діагностики та лікування захворювань магістральних і периферичних судин, визнані в усьому світі, відповідно до міжнародних протоколів. Широко використовуються ультразвукові, ендоскопічні та малоінвазивні технології.

Щорічно співробітниками відділення виконується більше 500 операцій на судинах, в тому числі операції на брахіоцефальних артеріях (артеріях, які живлять головний мозок) в якості профілактики та лікування порушень мозкового кровообігу. У відділенні виконуються операції з приводу аневризми черевної аорти (протезування черевної аорти), ураження ниркових артерій, мікрохірургічне шунтування артерій нижніх кінцівок, гібридні операції на артеріях нижніх кінцівок. При варикозної хвороби виконується мініінвазивна косметична флебектомія, склеротерапія.

Загалом у відділенні зроблено якісний ремонт, що дає змогу пацієнтам відчувати себе як в дома. Але є одне але. У палатах вікна в аварійному стані. Влітку це не має такого важливого значення, а от в зимку пацієнтам доводиться кутатися в теплу ковдру. Тому приєднуємося до челенджа запущеного Грищенко Романом Сергійовичем — Головою Сумської обласної державної адміністрації @romanhryshchenko.sm – колектив хірургічного відділення №2 КНП КЛ №5 СМР звертаюся до представників бізнесу, депутатів, посадовців, усіх небайдужих громадян та підтримуємо челендж #відремонтуйоднупалату – а саме заміни одне вікно в палаті лікарні!

Тільки тоді можливо буде лікуватися у комфортних умовах, незалежно від того, де наші громадяни отримують медичні послуги – в обласному центрі чи в невеличкому містечку чи селищі.

Контакти: Завідувач відділення Стовбир Олександр Анатолійович +380500771271″, — написав Дмитро Керей на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: