Суми долучилися до глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються

02.06.2020

Глобальна мережа ЮНЕСКО міст, що навчаються (Global Network of Learning Cities) об’єднує міста світу, які спеціалізуються в галузі ціложиттєвої освіти. Цього року до даної ініціативи долучились і Суми.

Днями, під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Єгора СТАДНОГО відбулось онлайн-засідання сектору освіти Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

За підсумками засідання прийнято рішення про підтримку сектором освіти Національної комісії у справах ЮНЕСКО заявки Сум та передачу номінаційного досьє міста до Координаційної команди Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються.

Як зауважив секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, концепція «Освіти впродовж життя» в Сумах все більше починає переходити в практичну площину.

Міста-члени мережі отримують унікальні можливості для вдосконалення навчання впродовж життя через політичний діалог та взаємне навчання, розвитку партнерств, поширення прогресу впровадження своїх планів розвитку через інформаційні канали ЮНЕСКО.

Наряду з Сумами сектор освіти підтримав долучення до Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, міста Львів і Полтава.

Наразі членами мережі є чотири українських міста – Мелітополь, який у 2019 році здобув перемогу в премії ЮНЕСКО «Міста, що навчаються», ставши одним з ТОП-10 найпрогресивніших міст світу, що розвивають навчання впродовж життя, а також Павлоград, Нікополь та Новояворівськ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: