У МОЗ відповіли щодо реєстрації протиепілептичних ліків

02.06.2020

Міністерство охорони здоров`я звернулося до виробника протиепілептичного препарату «Сабрил». Таку відповідь на запит Суспільного щодо реєстрації препарату на території України надав Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Зареєструвати ліки у петиції просили сумчанки — мами дітей з епілепсією.

«Сабрил» — це лікарський засіб, який виготовляється компанією «Санофі». Ми звернулися до компанії, щоб вони подавали документи на реєстрацію. Реєстрація можлива виключно після звернення компанії-виробника для реєстрації того чи іншого лікарського засобу. Так от, ми звернулися до компанії в режимі відеоконференції, щоб вони подали це досьє і ми відразу в дуже стислий термін зареєструємо цей лікарський засіб, щоб ми могли його закуповувати, завозити на територію України, офіційно», — йдеться у відповіді міністра охорони здоров’я.

Мами хворих на епілепсію дітей створили спільноту в соцмережах, де допомагають одна-одній знаходити ліки. Одна з них, Оксана Велично, подала електронну петицію на сайті президента, де просить зареєструвати в Україні закордонні протиепілептичні препарати, серед них і «Сабрил». Адже зараз, в умовах карантину, вони не можуть придбати його за кордоном.

petition.president.gov.ua

Також, просять розглянути можливість придбання препаратів за кошти держбюджету. На сьогодні петиція набрала п’яту частину голосів із 25 тисяч потрібних для її розгляду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: