Сумщина – дуже сильний регіон. І цей потенціал мають реалізовувати спільно влада, бізнес, наука і громадськість

02.06.2020

Про це голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко зазначив, коментуючи місцевим телеканалам свою позицію щодо пресконференції, яку давали на минулому тижні депутати облради.

«На пресконференцію, яку давали окремі керівники фракцій, мене не запрошували. У той час я перебував у відрядженні. Щодо того, що було сказано, я хочу підкреслити: я не знаю, хто підставив депутатів, але вони говорили речі, які не відповідають дійсності, – наголосив Роман Грищенко. – Зокрема, один із депутатів говорив, що затягується процес закупівлі апаратів ШВЛ. Але ж закупівлі проводить комунальне підприємство обласної ради. І я, як голова облдержадміністрації, жодного впливу на комунальне підприємство обласної ради не маю. Я лише на сесії облради орієнтував лікарів, що вони мають розповідати, які саме апарати ШВЛ їм необхідні. Щодо озвучених інших фактів, зокрема про те, що нібито якийсь мій радник говорив про можливість звільнення лікарів, я не вірю в це. Ми навпаки боремося зараз, щоб їх залишити на посадах. Я особисто вмовляв двох лікарів залишитися працювати».

Спростував Роман Грищенко й інформацію щодо узурпації влади: «Якихось моментів узурпації влади з мого боку, як прозвучало на пресконференції, немає і бути не може. Усі рішення по бюджету приймаються депутатами. З деякими репліками депутатів про те, що наприклад, влада роками наживалася на будівництві доріг, я згоден. Але я тут працюю лише два місяці. Щодо порушень, які були в минулі роки, то хочу сказати, що ми свій аудит провели і результати скерували до правоохоронних органів».

Голова облдержадміністрації наголосив, що у нього немає конфронтації з депутатами. Взаєморозуміння і співпраця є з тими, хто працює на конструктив, а не просто хоче перед виборами попіаритись.

«Я вважаю, що в обласній раді є дуже багато конструктивних депутатів, які пропонують реальні речі для громадян, а не для свого піару. Депутати приходять до мене з конкретними проектами по області, я сам виїжджаю в райони, дивлюся, наскільки ці проекти необхідні там, і знову ж таки всі рішення ми виносимо на сесію, де остаточне слово за депутатами, – підкреслив очільник облдержадміністрації. – Знаєте, я не проти піару, але спочатку для людей зробіть щось таке, щоб потім це дало вам можливість для піару».

Роман Грищенко впевнений, що Сумщина – дуже сильний регіон. Він наголосив, що потенціал області для розвитку, мабуть, найбільший в Україні. І цей потенціал мають реалізовувати спільно влада, бізнес, наука і активна громадськість. Якщо всі працюватимуть, то Сумщина «приречена» на успіх.

«Сьогодні ми маємо чимало проєктів, які, я впевнений, є розвитковими й економічно привабливими для області. У тому числі й ті, що ми неодноразово озвучували: аеропорт, який ми плануємо проінвестувати за рахунок приватного бізнесу, і лижо-ролерна траса, яку ми розглядаємо як спортивний та розважальний комплекс. Але я ще раз хочу наголосити, що на їх реалізацію ми не просимо коштів з обласного бюджету. Тому я прошу депутатів не маніпулювати цими речами. Це якось неправильно», – підбив підсумки діалогу голова облдержадміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: