Сумщина — четверта в Україні за головними показниками в охороні здоров’я

03.06.2020

«Євромапа здоров’я» – це рейтинг областей України за головними показниками в сфері охорони здоров’я. У дослідженні також наводяться дані щодо допомоги західних партнерів у цьому напрямку та порівняння стану здоров’я в Україні та ЄС.

У рамках цього дослідження були проаналізовані 23  індикатори в сфері охорони здоров’я. Частково вони базуються на методології дослідження «Профілі стану здоров’я в країнах ЄС», підготовленого Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Європейською обсерваторією з систем і політики охорони здоров’я у співпраці з Європейською Комісією. Серед категорій оцінки: стан здоров’я в країні; детермінанти здоров’я, пов’язані з поведінковими факторами ризику; організація системи охорони здоров’я; ефективність, доступність та стійкість системи охорони здоров’я.

Лідерами рейтингу стали Тернопільська, Івано-Франківська та Кіровоградська області. Сумщина за цими показниками на четвертому місці. Найменше балів набрали Одеська, Луганська та Донецька області.

Завантажити дослідження можна за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: